Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Az Országos Roma Önkormányzat Hivatala a RomNet 2016. június 16-án Hidvégi-B. Attila cikkére az alábbi közleményt teszi közzé:

Balogh János az Országos Roma Önkormányzat elnöke 2016. február 26.- i megválasztása óta közgyűlési határozat alapján havi illetményt vesz fel, amely bruttó 463.200.-Ft, melyből nettó 308.424.-Ft-ot kap készhez. Az Elnök Úrnak a közgyűlés által szintén megítélt 15%-os költségtérítését a Hivatal a mai napig még nem utalta át részére, illetve a Roma Nemzetiségi Kulturális és Foglalkoztatási Módszertani Intézmény Hálózattal, sem más intézménnyel megbízási szerződése nincs, így a cikkben feltüntetett megbízási díjat sem vehette fel.

Elnöki megbízatása óta útiköltség térítésben nem részesült, az üzemanyag kártyát hivatali célból a szolgálati gépjármű használatához az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően veszi igénybe.
A cikkben „megyei iroda” megjelöléssel szereplő összeg nem Balogh János Elnök úr jövedelme.

Balogh János az Országos Roma Önkormányzat elnökeként a cikkben foglaltaktól eltérően jelenleg csak munkabért vesz fel, és az üzemanyag kártyát használja.
A cikk egyebekben nem fedi a valóságot, amelytől, és a hasonló rágalmazó, politikailag lejárató cikkektől a Hivatal elhatárolódik.

Ezeket olvasta már?

KÖZLEMÉNY