2018 november 21, szerda
Kezdőoldal / Intézmények / Hivatal / Kerekasztal konzultáltunk, majd döntöttünk: együttműködünk…
kerekasztal

Kerekasztal konzultáltunk, majd döntöttünk: együttműködünk…

kerekasztal

A nyári vizsgaidőszak kezdete előtt indult a kapcsolatépítés, majd helyet kapott a személyes találkozó is az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar és az Országos Roma Önkormányzat egyik intézménye, az Országos Roma Kulturális és Média Centrum között. A tanácskozás célja az volt, hogy a roma nemzetiségi kultúra helyet kapjon a felsőoktatási képzésben, illetve a Kulturális és Média Center teret engedjen ezen sokszínű és gazdag világ megmutatkozási formáinak, melyek által a pedagógusjelöltek illetve oktatóik aktív részesei lehetnek e népcsoport szellemi és tárgyi kincsestárának.

Az intézmények közötti párbeszéd szereplői az ELTE TOK részéről a társadalom-, a neveléstudomány, a pedagógia, az idegen nyelv és irodalom tanszék szakemberei voltak. Személy szerint Dr. Márkus Éva dékán, Dr. Golyán Szilvia dékán-helyettes, Dr. Demeter Katalin főiskolai tanár, Dr. Lénárd András tanszékvezető, Varró Réka HÖK esélyegyenlőségi referens. Az Országos Roma Kulturális és Média Centrumot  az intézményvezető, Heider Csilla képviselte.

Mára megszületett a döntés: a két intézmény a közeljövőben együttműködési megállapodást ír alá.

Ezeket olvasta már?

REF_logo

MÉG MINDIG PÁLYÁZHATSZ, szakmát szerezhetsz I.

Ösztöndíj pályázat 18 és 28 év közötti roma fiatalok számára Az ösztöndíj program a befejezett általános-, vagy középiskolai tanulmányokkal, illetve szakmai végzettséggel NEM RENDELKEZŐ roma fiatalok tanulmányait és munkavállalását támogatjaMeghosszabbított jelentkezési határidő: 2018. november 28. (éjfél) A pályázat benyújtható, amennyiben a jelentkező:

  • roma származású,
  • 18 és 28 év közötti,
  • felnőttoktatás, vagy felnőttképzés keretében szakmát szeretne tanulni,
  • befejezett általános-, vagy középiskolai tanulmányokkal, illetve szakmai végzettséggel nem rendelkezik,
  • munkanélküli (a tanulmányok és a munka összeegyeztethetősége esetén: közfoglalkoztatott, illetve részmunkaidőben dolgozó),
  • Budapesten, Pest megyében, Baranya megyében, vagy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében él.