Támogatások

Szülő-Suli a Sziráki és a Tiszapüspöki iskolákban

Az Országos Roma Önkormányzat 67.414.952,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Szülő-Suli a Sziráki és a Tiszapüspöki iskolákban program megvalósítására. Az EFOP-3.11.1-17-2017-00002 azonosítószámú, „Szülő-Suli a Sziráki és a Tiszapüspöki iskolákban” című projekt megvalósításában a forrást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. A projekt befejezése 2020 végére várható.

Közlemény

EFOP-3.11.1- 17-2017-00002

Megújul a Tiszapüspöki Általános Iskola

Az Országos Roma Önkormányzat 299.999.999 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Tiszapüspöki Általános Iskola felújítására, korszerűsítésére. Az EFOP-4.1.5-16-2017-00171 azonosítószámú, „A Tiszapüspöki Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése” című projekt megvalósításában a 100%-ban támogatott pályázati forrást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. A projekt fizikai befejezése 2021 január 10-én történik. A projekt tanítást érintő kivitelezési feladatait a vállalkozó a szeptemberi iskolakezdésig befejezi.

A Tiszapüspöki Általános Iskolában az intézményes oktatás feltehetőleg 1724-ben kezdődött az iskolamester lakásán. 1869-ben kezdik építeni a két tantermes új iskolát a mai helyén, ahol a fiúkat és a lányokat külön oktatták. 1976-ban a tantermeket tatarozták, és ablakokat cseréltek a régiek helyett. 1977-ben épült meg a tornaterem, amely társadalmi munkával készült el.

Az elmúlt évtizedek súlyos nyomokat hagytak az iskolánkon, ezért a megítélt támogatást a legkedvezőbb módon kívánjuk felhasználni. A pályázatunkban szereplő műszaki tartalom nem tud teljes egészében megvalósulni a megítélt EU-s finanszírozásból, ezért az Országos Roma Önkormányzat a kiemelten fontos beruházás minél ésszerűbb megvalósulása érdekében saját forrást is biztosít a projekt minél sikeresebb megvalósulása érdekében. A korszerűsítéseket az alábbi szempontok szerint választottuk ki:

  • Prioritást élvez a mindennapos testnevelés érdekében a tornaterem és kiszolgáló helyiségeinek a felújítása, a sportudvar kialakítása.
  • A komfort érzet javítása érdekében a tetőszerkezet megújul, így elkerülhető a nagyobb esőzések során a beázás; a tantermeket állapottól függően felújítjuk, funkcionálisan feljavítjuk.
  • A környezetvédelemi szempontokat előtérbe helyezve kicseréljük a külső nyílászárókat, hőszigeteljük a külső falakat és a födémet, korszerűbbre cseréljük a kazánokat.
  • Az épület projektarányosan akadály-mentesítve lesz.

Az építészeti beavatkozásokon kívül az épületben található elavult bútorzatok egy részét lecseréljük, egyes oktatási eszközök helyett újakat szerzünk be, illetve a mindennapos testneveléshez szükséges eszközöket vásárolunk.