2020 szeptember 29, kedd
Kezdőoldal / Közlemények / SAJTÓKÖZLEMÉNY

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Balogh János, mint az Országos Roma Önkormányzat Elnöke, a magam és képviselőtársaim nevében a Tatárszentgyörgyön történt gyilkosság áldozatainak emlékére az alábbi sajtóközleményt teszem közzé:

A tatárszentgyörgyi gyilkosság évfordulójáról minden évben megemlékezünk.

Nyolc évvel ezelőtt, 2009. február 23-án gyilkosság áldozata lett egy roma származású kisgyermek és édesapja. Ezt a tragikus eseményt újabb gyilkosságok követték roma származású nők és férfiak sérelmére elkövetve.

Az értelmetlen gyilkosságsorozat hat ártatlan roma ember halálával végződött, mely mélységesen megrázta a magyarországi roma közösség egészét.

Tudatnunk kell a társadalom minden tagjával, hogy az értelmetlen gyűlölködés, az ártatlan véráldozat nem vezet sehova.

Értékké kell tennünk a szolidaritást, az elfogadást, hogy e tragédiasorozat ne ismétlődhessen meg. Fontosnak tartjuk, hogy a társadalom minden tagjának közös célja legyen egy elfogadó, egymás értékeit tiszteletben tartó társadalom megteremtése.

Ezeket olvasta már?

Sajtóközlemény

Az Országos Roma Önkormányzat a gyöngyöspatai roma gyermekeket érintő perrel kapcsolatban a következő nyilatkozatot teszi:

Az Országos Roma Önkormányzat figyelemmel kíséri az elmúlt hetekben történt nyilatkozatokat a kormány részéről. Az önkormányzat álláspontja, hogy mindenki tartsa kötelező érvényűnek a független magyar bíróságok döntését.

A gyöngyöspatai perben érintett családok magyar állampolgárok, ezért kérjük a magyar kormányt a magyar bíróság által hozott végzést hajtsa végre.

Arra kérünk minden vitában résztvevő felet, hogy az ügyből ne kovácsoljanak politikai előnyöket.

Továbbá kérjük a megszólalókat, hogy az egész társadalom helyzetét vegyék elsősorban figyelembe, és döntéseiket ennek tükrében hozzák meg.

Agócs János