2019 október 19, szombat
Kezdőoldal / Közlemények / SAJTÓKÖZLEMÉNY

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Balogh János, mint az Országos Roma Önkormányzat Elnöke, a magam és képviselőtársaim nevében a Tatárszentgyörgyön történt gyilkosság áldozatainak emlékére az alábbi sajtóközleményt teszem közzé:

A tatárszentgyörgyi gyilkosság évfordulójáról minden évben megemlékezünk.

Nyolc évvel ezelőtt, 2009. február 23-án gyilkosság áldozata lett egy roma származású kisgyermek és édesapja. Ezt a tragikus eseményt újabb gyilkosságok követték roma származású nők és férfiak sérelmére elkövetve.

Az értelmetlen gyilkosságsorozat hat ártatlan roma ember halálával végződött, mely mélységesen megrázta a magyarországi roma közösség egészét.

Tudatnunk kell a társadalom minden tagjával, hogy az értelmetlen gyűlölködés, az ártatlan véráldozat nem vezet sehova.

Értékké kell tennünk a szolidaritást, az elfogadást, hogy e tragédiasorozat ne ismétlődhessen meg. Fontosnak tartjuk, hogy a társadalom minden tagjának közös célja legyen egy elfogadó, egymás értékeit tiszteletben tartó társadalom megteremtése.

Ezeket olvasta már?

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Országos Roma Önkormányzat kegyelettel és tisztelettel emlékezik az áldozatokra a roma sorozatgyilkosságok 10. évfordulóján.

Az értelmetlen gyilkosságsorozat hat ártatlan roma ember Nagy József, Nagy Tiborné, Kóka Jenő, Balogh Mária, Csorba Róbert és az akkor 5 éves kisfia, Csorba Robika halálával végződött.

Nem felejtünk, emlékük örökké szívünkben él…