2019 május 26, vasárnap
Kezdőoldal / Közlemények / SAJTÓKÖZLEMÉNY

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Balogh János, mint az Országos Roma Önkormányzat Elnöke, a magam és képviselőtársaim nevében a Tatárszentgyörgyön történt gyilkosság áldozatainak emlékére az alábbi sajtóközleményt teszem közzé:

A tatárszentgyörgyi gyilkosság évfordulójáról minden évben megemlékezünk.

Nyolc évvel ezelőtt, 2009. február 23-án gyilkosság áldozata lett egy roma származású kisgyermek és édesapja. Ezt a tragikus eseményt újabb gyilkosságok követték roma származású nők és férfiak sérelmére elkövetve.

Az értelmetlen gyilkosságsorozat hat ártatlan roma ember halálával végződött, mely mélységesen megrázta a magyarországi roma közösség egészét.

Tudatnunk kell a társadalom minden tagjával, hogy az értelmetlen gyűlölködés, az ártatlan véráldozat nem vezet sehova.

Értékké kell tennünk a szolidaritást, az elfogadást, hogy e tragédiasorozat ne ismétlődhessen meg. Fontosnak tartjuk, hogy a társadalom minden tagjának közös célja legyen egy elfogadó, egymás értékeit tiszteletben tartó társadalom megteremtése.

Ezeket olvasta már?

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Országos Roma Önkormányzat képviselőtestülete Sneider Tamás a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökének kijelentésével kapcsolatban az alábbi közleményt teszi közzé.

 Az Országos Roma Önkormányzatot aggodalommal tölti el, hogy a parlament egyik pártjának első embere egy olyan személy, aki azt mondta „jöhetnek a cigányok, én mindenkit agyonütök”. Az Országos Roma Önkormányzat álláspontja szerint a politikában nincs helye az ilyen és ehhez hasonló, a gyűlölet keltésére alkalmas megnyilatkozásnak.

Az önkormányzat képviselői felszólítják Sneider Tamást, hogy valamennyi megbízásáról mondjon le.

 

Országos Roma Önkormányzat