A rendezvény, melynek támogatói voltunk

könyvtarnapok

„Minden könyvtárnak két lényeges alkotórésze van, egy anyagi: a könyvek… s egy szellemi: a könyvtárnok.”

 /Toldy Ferenc/

Az idézet szerint október első napján anyagi alkotórészként működtünk közre az egri Eszterházy Károly Egyetem (EKE), az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) és az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum (OPKM) szervezésében megrendezett „Család- és iskolatörténet összefonódása avagy mire használhatóak a közgyűjteményi források” című program támogatóiként, könyv-adományozóiként.

„A Országos Roma Kulturális és Média Centrumnak köszönhetően az iskolai könyvtárban dolgozó résztvevők állományuk gyarapítása céljára ajándékba kapták az alábbi köteteket:

  • Bordács Margit – Lázár Péter: Kedveskönyv. Módszerek, gyakorlatok a Kedvesház-pedagógia tapasztalatai alapján. Roma és/vagy hátrányos helyzetű gyerekeket nevelő pedagógusok számára. Budapest, Gyerekekért SOS ’90 Alapítvány, 2013, cop. 2002, 184, XXXI p, 8 mell.
  • Szekszárdi Júlia: Új utak és módok. Gyakorlatok a konfliktuskezelés tanításához és tanulásához. 13 éven felüli tanulók számára. Budapest, Dinasztia, cop. 2008, 202 p.” /http://www.opkm.hu/?lap=dok/dok&dok_id=435/

„Adj és kapni fogsz, sokkal többet, mint valaha gondoltad volna.” /Anna Frank/…és valóban, az országos pedagógiai könyvtár és a könyvtárostanárok egyesülete már azon elmélkedik, miként tudja támogatni az Országos Roma Önkormányzat által fenntartott iskoláinkat, azok könyvtárait.

Ezeket olvasta már?

KÖZLEMÉNY