Oltass, hogy élhess!

„Oltass, hogy élhess!” – Országos civil kampány a vakcina regisztrációra
„Oltass, hogy élhess!” jelszóval országos kampányt indítanak civilek, és 300 településen segítséget nyújtanak azoknak, akik szeretnék megkapni a koronavírus elleni védőoltást.
A Covid-19 elleni védőoltásra való regisztrációt segítő átfogó kampány indul az ország 300 leghátrányosabb helyzetű településén az Országos Roma Önkormányzat, a Rendszerszint és a Civil Tanács Egyesület koordinálásában, hogy konkrét segítséget adhassanak azoknak az embereknek, akik szeretnék megkapni a koronavírus elleni védőoltást.
A civil aktivisták helyben segítenek az azt igénylő állampolgároknak, hogy zökkenőmentesen tudjanak regisztrálni a koronavírus elleni vakcina igényléséhez. Az országos akció egyszerre 100 településen indul, és az adott helyszínen öt-öt napon keresztül nyújtanak segítséget az embereknek házról-házra járva, vagy egy utcában, a falu központjában kihelyezett pultoknál.
A civil kampány keretében elsőként Borsod, Baranya, Hajdú-Bihar, Heves, Szolnok, Nógrád, Pest, Somogy, Zala, Tolna és Szabolcs megye településein adnak segítséget az önkéntesek, majd újabb 200 településen asszisztálnak a regisztrációhoz.
A vakcina-regisztrációhoz kapcsolódva az aHang koordinálásában a Dikh Tv, a RomNet, a Roma Sajtóközpont, a Rendszerszint, a Civil Kollégium Alapítvány és az 1 Magyarország Kezdeményezés „Oltass, hogy élhess!” címmel egy közös, országos médiakampányt indít, hogy egyrészt a saját felületein, olvasó-, és nézőközönsége körében, valamint a közösségi médiában a védőoltás-regisztráció lehetőségére hívják fel a figyelmet, kihangsúlyozva, a védőoltás senki számára nem kötelező, de aki szeretne élni a lehetőséggel, de nem tud, az segítséget kaphasson.
A civil összefogáson alapuló komplex akció célja az, hogy a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos legfontosabb információ és a konkrét segítségnyújtás a leghátrányosabb helyzetben élőkhöz is eljuthasson.

Ezeket olvasta már?

KÖZLEMÉNY