KÖZLEMÉNY

A koronavírus világjárvány harmadik hullámának következtében soha nem látott méreteket ölt a fertőzött, illetve megbetegedett emberek száma. Épp ezért napjainkban egyre nagyobb figyelem irányul egészségünk megőrzésére érdekében.

Az Országos Roma Önkormányzat a Covid-19 elleni védőoltásra történő regisztrációt elősegítő kampány érdekében – roma nemzetiségi önkormányzatokkal és civil szervezetekkel közösen összefogva – elsősorban logisztikai, személyi és technikai feltételeket biztosít az ország 300 leghátrányosabb településén élő, javarészt roma származású embereknek.

A kezdeményezés célja, hogy azokra a hátrányos helyzetű településekre is eljusson az oltás, valamint a regisztráció fontosságának felhívása, ahol internettel és a regisztrációhoz szükséges egyéb technikai feltételekkel nem rendelkezik a lakosság jó része.

Kezdetben Borsod, Baranya, Hajdú-Bihar, Heves, Szolnok, Nógrád, Pest, Somogy, Zala, Tolna és Szabolcs megye településein kívánunk segítséget nyújtani.

A regisztrációt igénybe venni kívánó személyek számára, a prevenciós programban résztvevő segítőink részletes tájékoztatást nyújtanak a vakcinákkal kapcsolatos egyéb tudnivalókról, és a településeken történő személyes részvételükkel szélesebb körben szeretnék felhívni a figyelmet a fertőzés megelőzését segítő szabályokra is.

Ezeket olvasta már?

KÖZLEMÉNY