Ülésezett a Roma Koordinációs Tanács

 

A kormányzat szélesíteni akarja a roma felzárkózási politika együttműködési keretét az eredményesség érdekében – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára október 12.-én szerdán Budapesten.

Czibere Károly hangsúlyozta, hogy az eredményesnek bizonyult programokat tovább kell vinni, ahol szükséges, ott a programokat meg kell újítani, fejleszteni, kibővíteni oly módon, hogy azok még több hátrányos helyzetű ember számára elérhetővé váljanak.

Ennek érdekében az együttműködést „ki kell szélesíteni” – fogalmazott az államtitkár, kifejtve, hogy a kormány és az Országos Roma Önkormányzat közötti keretmegállapodás mellett a tervezésben, a koordinációban és a végrehajtásban megyei szinten is szükséges együttműködni a roma szervezetekkel.

Közölte, a felzárkózási politika területein – a gyermekek, a fiatalok, a foglalkoztatás és a kultúra ügye – szeretnének a korábbinál sokkal több szervezettel együttműködni.

Az együttműködésnek meghatározó jelentősége van abban, hogy miként sikerül megújítani, helyileg kézzelfoghatóvá tenni a programokat, a hozzáférési esélyeket jelentősen kibővíteni és a program helyi beágyazottságát megerősíteni. Mindezt annak érdekében, hogy „a végeken is” mindenki a saját bőrén érezze ezeknek a programoknak az eredményességét – fogalmazott az államtitkár.

 

Ezeket olvasta már?

KÖZLEMÉNY