Kvízjáték az Országos Roma Önkormányzat székházában!

 

NTFS EEM FROKK
ORKMC RCA

 

2017. október 27-én a Roma Club Kulturális és Közösségépítő Alapítvány, az Országos Roma Kulturális és Média Centrum és a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ kiállítással és kvízjátékkal egybekötött kulturális napot szervezett az Országos Roma Önkormányzat épületében.
A rendezvényt a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ igazgatója – Kathy Horváth Lajos – nyitotta meg, aki a közel háromezer darabból álló gyűjteményből biztosított festményeket a kiállítás napjára.
A tárlatvezetést követően a gyerekek megismerhették Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész életpályáját, majd ezután következett a „Szellemi 100-próba” elnevezésű kvízjáték. A 100 darab puzzle-ből álló fotósorozat minden darabja egy-egy roma származású híres személyt takart.
A Fibula – Tehetséggondozó Műhely Növendékei gondoskodtak a jó hangulatról, kanna és kanál előadásukkal meglepetést szereztek még a rendezvény szervezőinek is.
Vadászi István a Roma Club Alapítvány alapítója szerint ez a program tökéletesen alkalmas volt arra, hogy a gyermekek közösségben, csapatban gondolkodjanak, amely a közösségépítés és motiváción túl ismereteik bővítésére szolgált.

 

meghívó

Ezeket olvasta már?

KÖZLEMÉNY