AJÁNDÉKOZNI ÉS OLVASNI JÓ

A Tiszapüspöki Általános Iskola tanulói

Varga Katalin tollából a Gőgös Gúnár Gedeon című könyvet és a folytatásaként megjelent Mosó Masa mosodája című kiadványt szülők és kisiskolások nemzedékei ismerték meg. Általános iskolák első és második osztályosai számára íródtak azzal a céllal, hogy a kisdiákok lépésről lépésre, élményszerűen találkozzanak a kis és nagy-, illetve összetett betűkkel. Folytatása, a második kötet pedig a helyesírás fejlesztését célozza meg.

Ezek az iskolai segédkönyvek olyan mondókák, versek, rövidebb mesék gyűjteményét tartalmazzák, melyekben az olvasással éppen barátkozó nebuló a betűzgetés mellett követni tudja a történetet is. Bátran állítjuk, hogy e két példány majdnem minden magyar család könyvespolcán fellelhető.

Az Országos Roma Önkormányzat döntése, hogy hagyományteremtő céllal minden tanévben megajándékozza köznevelési intézményei, a Tiszapüspöki Általános Iskola, a sziráki Teleki József Általános Iskola és Szakközépiskola első-második osztályosait a Gőgös Gúnár Gedeon, a Mosó Masa mosodája gyermekkönyvekkel.

Ezeket olvasta már?

KÖZLEMÉNY