Közlemény

Az Országos Roma Önkormányzatnál 2019. december 12. napján megtörtént az elnöki átadás-átvétel. Ezt követően az átadott anyagok áttanulmányozása során az alábbiak jutottak tudomásomra.

2016. év folyamán az Önkormányzat vagyonát képező több nagy értékű műszaki berendezést, többek között televízió kamerát, tartozékait, lámpát, állványt, keverő berendezést vett át és vitt el az Önkormányzat épületéből Dancs Mihály, a most megválasztott egyik elnökhelyettes. A berendezések a mai napig nem kerültek vissza az Önkormányzathoz, azok ismeretlen helyen vannak.

Ugyanekkor jutott tudomásomra, hogy Lakatos Oszkár képviselő 2015 évben az Önkormányzat intézményétől, az RNKFMI-től összesen 3.225.000,- Ft összeghez jutott, részben megbízási szerződés alapján, részben szerződés nélkül. A szerződés szerint Lakatos Oszkárnak a tevékenységéről írásban teljesítésigazolást és szakmai beszámolót kellett volna készítenie, ilyen azonban nem áll rendelkezésre így felmerülhet, hogy Lakatos Oszkár valós tevékenység nélkül kapta meg a megbízási díját.

 

2019. december 16.

Agócs János
Országos Roma Önkormányzat elnöke

Ezeket olvasta már?

KÖZLEMÉNY