Felhívás

Tisztelt Képviselőtársaim!

Egy asztalhoz szólítom Önöket!

Felkérem a Lungo Drom, a Phralipe, az RPM, a FIROSZ képviselőit az együttgondolkodásra, nélkülözve egyes képviselők egyéni motivációit, méltatlan viselkedését. Meg kell teremtenünk az Országos Roma Önkormányzatban az egységet, ahogy azt cigány választóink elvárják tőlünk.

Tisztelt Roma Politikai Vezetők!

Amennyiben nem érdekük az egység megteremtése, felhívnám a frakciók minden egyes képviselőjének figyelmét, hogy nem javadalmazási politikusok, hanem a cigányság jövőjének legfőbb képviselői. Együtt kell dolgoznunk, és nem egymás ellen. Azt gondolom, hogy ezt várják el tőlünk választópolgáraink, Magyarország cigánysága. Hiába minden jó szándék és akarat, ha politikai játszmák színterévé válik az Országos Roma Önkormányzat. Tudom, hogy minden képviselőben él a tenni akarás, munkájukkal a Magyarországi cigányság érdekeit kívánják előmozdítani. Hiszem, hogy soha nem látott összefogásra, és együtt gondolkodásra van szükség. A változó Európában látnunk kell a hazai cigányság helyét és szerepét, melyben mindnyájunknak közös felelőssége van.

Tisztelt Képviselőtársaim!

Nem nézhetjük tétlenül a cigányság erodálását, nem asszisztálhatunk tovább a bomlasztó viselkedéshez. Össze kell fognunk és egységben kell gondolkodnunk. Erre esküdtünk, ez a feladatunk, a küldetésünk, ez a jövőnk.

Felszólítom képviselő társaimat, bizonyítsuk be, hogy cigány választóink nem hiába adták szavazatukat ránk, ne a széthúzást és káoszt válasszuk, hanem dolgozzunk együtt eskünk szavaihoz méltóan. Azon képviselők, akiknek szándékában áll az egység megteremtése, javaslom, hozzanak létre egy új egységes frakciót, és kezdjék meg a munkát a cigányság érdekében, egy új Országos Roma Önkormányzat felépítésében.

Boldog Új Évet kívánok minden képviselőtársamnak!

Agócs János s.k.

Országos Roma Önkormányzat elnöke

Ezeket olvasta már?

KÖZLEMÉNY