Nem mindennapi vendég a Dohány utcában

Franciaország magyarországi nagykövete látogatotta meg az Országos Roma Önkormányzat elnökét.

Pascale Andréani, Franciaország magyarországi nagykövete tette tiszteletét múlt hét csütörtökön  az Országos Roma Önkormányzat Dohány utcai székkházában. A nagykövet asszony a romák magyarországi helyzetéről érdeklődött, hogyan érintette a Covid 19 járványa roma közösséget, illetve milyen gazdasági hatásai várhatóak a közösségre nézve.

A megbeszélés alatt szóba került a roma fiatal felősoktatásban való részvétele, szerepük a közösségi feladatvállalásban, de a Gyöngyöspatán kialakult szegregációs helyzetről, és annak hatásait is elemezték.

A látogatáson nagykövet asszony lehetőségként említette hogy testvérvárosi kapcsolatot létrehozásában tud segítséget nyújtani egy francia településsel, illetve ígéretet tett arra, hogy amint lehetősége nyílik rá egy látogatás keretében ORÖ bemutatja számára a roma kultúra gazdagságát, sokszínűségét, régi foglalkozásokat, illetve a roma gasztrónómia egyedi, sajátos ízvilágát.

„Hálásak vagyunk, hogy nagykövet asszony meglátogatott bennünket, aki azért érkezett hozzánk, hogy a magyarországi romák helyzetét megismerje. Rendkívül nyitott, érdeklődő személyiség, aki nemcsak a hivatalon keresztül kiváncsi ránk, de szívesen megismerné a romák életét vidéken is.” – mondta el a látogatásról Agócs János elnök.

Ezeket olvasta már?

KÖZLEMÉNY