Átvette ORÖ-s mandátumát Menyhért Attila

Átvette ORÖ-s mandátumát Menyhért Attila

Menyhért Attilát delegálta a Firosz az Országos Roma Önkormányzat 47 fős testületébe a Kovács Csaba képviselő halála miatt megüresedett helyre. A Hajdú-Bihar megyei politikus korábban két cikluson keresztül, 2003 és 2011 között főosztály-vezetőként dolgozott az országos képviselet budapesti hivatalában. Menyhért Attila szerdán vette át mandátumát és megbízólevelét Agócs János elnöktől.

Menyhért Attila, aki Pocsaj település nemzetiségi önkormányzatának vezetője is, a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) szerzett diplomát, jelenleg a Debreceni Egyetem Romológia szakos hallgatója. Legfőbb feladatának – tanárként és politikusként – azt tekinti, hogy a cigány gyerekek népismeretei oktatását hiteles, roma származású tanárok végezhessék, erősítve roma identitásukat. Képviselőként az alapszintű oktatás és a felnőttképzés minőségi változtatását, kiterjesztését szeretné elérni, és az ORÖ-n belül egy olyan szakmai bizottságot létrehozni, amely folyamatosan értékeli és fejleszti a Nemzeti Alaptantervben a cigány népismereti tantárgy oktatását, és alkalmazását.

Az ORÖ új képviselője a kultúraápolásban és programmegvalósításban is maradandót alkotott: három alkalommal szervezte meg a roma szépségkirálynő választást, sok száz gyermek részére szervezett balatoni táborozást több éven keresztül, és számos szakmai konferencia szervezője is volt.
Menyhért Attila azt mondta: megtisztelőnek tartja, hogy immáron országos képviselőként és nem hivatali alkalmazottként foglalkozhat a roma származású emberek mindennapjait érintő, és az általa felvállalt ügyekkel. Hozzátette, elengedhetetlennek tartja a cigány emberekkel és a különböző szervezetekkel való jó kapcsolat kialakítását és folyamatos együttműködést.

A Firosz a 2019-es országos nemzetiségi választásokon az Országos Roma Önkormányzat 47 képviselői helye közül 18 mandátumot szerzett, és a Nógrád megyei képviselő, Kovács Csaba 2021 februárjában, koronavírus-fertőzés következtében bekövetkezett halála miatt megüresedett helyre a civil szervezetet delegálhatott képviselőt. Menyhért Attila az országos lista 19. helyén szerepelt, így Ő volt a soron következő képviselő.

Az ORÖ új képviselője szerdán vette át mandátumát a képviselet budapesti Dohány utcai hivatalában, Agócs János elnöktől.

Forrás: Romnet

Ezeket olvasta már?

KÖZLEMÉNY