Országos roma képzőművészeti kiállítás és vásár

Az Országos Roma Kulturális és Média Centrum, valamint az Országos Roma Foglalkoztatási Központ szervezésében 2022. 11. 09-én tartotta meg rendezvényét az Országos Roma Önkormányzat Dohány utcai székházában. A kiállításon bemutatásra kerültek azok az ősi cigány mesterségek, amiket mára már elfeledettnek tűnhetnek sokak számára. Ilyen például a vályogvetés, kosárfonás, teknő és fa tárgyak faragása. Mindezt interaktív módon valósítottuk meg. A helyszínen vályogvetést láthattak az érdeklődők, a mesteremberektől pedig fafaragást és kosárfonást.

Nagy figyelmet fordítottunk a képzőművészetre is. Horváth János festőművész kiállítását tekinthette meg a rendezvényre látogatók.

Bemutatkozott Kalocsai Sztojka István képviselő is, egy igen sajátos oldaláról. Hagyományos népviseletek kiállítás keretében saját maga tervezte és varrta a csodás ruhákat hozott el és mutatta meg az érdeklődőknek

Kiemelkedő érdeklődés övezte Kökényné Menyhért Vivien exkluzív roma esküvői és alkalmi ruháinak bemutatóját, melyeket maga tervez meg és készít el.

Ezeket olvasta már?

Online kerekasztal beszélgetés 2022.11.04-én

A neves szakértők annak a kettősségét járták körül, amely egyrészt megérti a cigány gyerekek iskolai …