2019 október 20, vasárnap
Kezdőoldal / Közlemények / SAJTÓKÖZLEMÉNY

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Országos Roma Önkormányzat Érden, 2016.október 17.-én, a hajnali órákban történt gyújtogatás ügyében az alábbi közleményt teszi közzé:

Az Érden élő roma család sérelmére elkövetett, közvetlenül az emberi élet ellen irányuló támadást elítéljük és elfogadhatatlannak tartjuk.

A kialakult helyzet tisztázása érdekében az Országos Roma Önkormányzat megkereste az MTV1 közszolgálati csatornát, hogy a sérelmet szenvedett roma család is elmondhassa álláspontját. Felvettük a kapcsolatot az Érdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökével is, hogy az érdi és Érd környéki roma és nem roma lakosság közötti békés együttélés mielőbb
újra megvalósuljon.

Felkérjük továbbá az ügy kivizsgálásával foglalkozó szerveket, hatóságokat, hogy a folyamatban lévő eljárásokat, vizsgálatokat körültekintően és a lehetőségekhez mérten mihamarabb végezzék el, a helyzet megoldásának, valamint a helyi lakóközösség között kialakult feszült viszony megnyugtató rendezésének érdekében.

Egyúttal elítéljük azokat a hírportálokat, amelyek teret engednek a szélsőséges vélemények megjelenítésének, ezzel megsértve és hátrányosan megkülönböztetve nemcsak a fent említett roma családot, hanem minden roma származású embert, mellyel értelmetlen feszültséget gerjesztenek a társadalom tagjai között.

Országos Roma Önkormányzat

Ezeket olvasta már?

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Országos Roma Önkormányzat kegyelettel és tisztelettel emlékezik az áldozatokra a roma sorozatgyilkosságok 10. évfordulóján.

Az értelmetlen gyilkosságsorozat hat ártatlan roma ember Nagy József, Nagy Tiborné, Kóka Jenő, Balogh Mária, Csorba Róbert és az akkor 5 éves kisfia, Csorba Robika halálával végződött.

Nem felejtünk, emlékük örökké szívünkben él…