KARÁCSONYI RENDEZVÉNY AZ ORSZÁGOS ROMA ÖNKORMÁNYZAT SZÉKHÁZÁBAN 2017

olahgergo

Az Országos Roma Önkormányzat Kiskarácsony, Nagykarácsony című NEMZ-KUL-EPER-17-1742 azonosítószámú pályázata 2017-ben az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatásban részesült.

A karácsonyi ünnepség 2017. december 19-én (kedd) az Országos Roma Önkormányzat székhelyén, a Tükörteremben került megrendezésre.

Ezen a kiemelkedő napon, az ünneplésen túl, az Országos Roma Önkormányzat fontosnak tartotta a roma kulturális és hitéleti hagyományok ápolását a nemzetiség identitásának közösségben történő elmélyítését.

Az Önkormányzat által működtetett Teleki József Általános Iskola és Szakközépiskola, valamint a Tiszapüspöki Általános Iskola tanulói, pedagógusai és dolgozói vettek részt az eseményen.

A jelenlevők először a Komlói Fekete Láng Érdekvédelmi Egyesület zenekarát láthatták, akik a roma folklór, nyelv, tánc, zene, hagyományainak ápolásával és terjesztésével foglalkoznak. Tagjaik általános iskolások és fiatal felnőttek, akik teljesítményükkel példaképnek számítanak a komlói romák körében.

Őket követte a Romano Glaszo Emberi Hang Művészeti Csoport zenekara, akiktől dinamikus, olykor lassú, érzelmes hangulatú előadást halhatott a közönség. Lakatos György művészeti vezető fő célja a népzene, világzene, kórusművek, néptáncok, klasszikus balett és különböző táncdrámák feldolgozása és azok színpadra állítása.

A karácsonyi rendezvény fénypontja Oláh Gergő előadóművész volt, aki 2012-ben megnyerte az X-Faktort. Egyedülálló stílust képvisel: az ősi, autentikus roma zenét ötvözi a legmodernebb hangzással, amely a mai alapokkal, grúvokkal és effektekkel volt színesítve. Felejthetetlen élményt nyújtott a gyermekek számára.

 EEM EMET_logo_fekete_feher

Ezeket olvasta már?

KÖZLEMÉNY