SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Országos Roma Önkormányzat, a Mi Hazánk Mozgalom Törökszentmiklósra bejelentett felvonulásával kapcsolatban az alábbi sajtóközleményt teszi közzé:

Az Országos Roma Önkormányzat aggodalmát fejezi ki, hogy a Toroczkai László vezette Mi Hazánk Mozgalom a rendőrség betiltása ellenére erődemonstrációt tervez május 21-én Törökszentmiklóson.

Álláspontunk szerint a demonstráció a közvéleményt és közrendet közvetlenül, szükségtelen mértékben veszélyezteti, illetve a hazai cigányság jogainak és szabadságának nagymértékű és aránytalan sérelmével járhat. A Mi Hazánk Mozgalom és annak félkatonai szárnya, a megalakuló félben lévő Nemzeti Légió célja a megfélemlítés, a város romák lakta részein tartandó masírozása a cigányság jogainak sérelmével járhat.

Reményünket fejezzük ki, hogy a rendőrség és a város vezetése mindent megtesz a demonstráció meghiúsítása érdekében, és megvédi a város lakóit az erőszaktól és a félelemkeltéstől.

Kérjük az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy tegyen meg mindent a városban a rend és a nyugalom érdekében, valamint határozottan lépjen fel az esetleges uszító, rasszista megnyilvánulásokkal szemben.

Ezeket olvasta már?

KÖZLEMÉNY