Örömmel számolhatunk be egy újabb sikeres egyeztetésről!

Ifj. Farkas László alelnökkel péntek délelőtt az Innovációs és Technológiai Minisztériumban folytattunk tárgyalásokat, ahol Dr. Palkovics László miniszter, Schanda Tamás miniszterhelyettes és Daróczi Tímea miniszteri tanácsadó fogadott bennünket. A megbeszélés kiemelt témája a munkájukat elvesztett romák mihamarabbi munkába állásának elősegítése volt. Ennek érdekében már a napokban megkezdődik annak a hivatalos együttműködésnek az előkészítése, amely révén megindulhat a munkaerő-közvetítés az ORÖ részvételével az állami vállalatok és magánvállalkozások felé a gazdaság újraindításához.
Nyomatékosan kértük az Innovációs és Technológiai Minisztériumot, hogy a leghátrányosabb helyzetű települések, településrészek ingyenes közösségi internet-hozzáféréshez jussanak, a diákok iskolai teljesítményének megőrzése, javítása érdekében. Ehhez kapcsolódhat az az elképzelés is, amely majd technikai eszközöket kínálhat a digitális oktatáshoz való jobb hozzáférés érdekében. Ennek a részletei és a konkrét megállapodás a következő hetekben várható.
Szintén elvi megállapodás született arról, hogy a minisztérium segíti egy rendészeti szakközépiskola létrehozásához szükséges koncepció kidolgozását, amely a reményeink szerint nagy számban kínálhat biztos jövőt, életpályát és karriert majd a roma fiatalok számára.
Hamarosan jelentkezünk további részletekkel!

Agócs János
elnök

Ezeket olvasta már?

KÖZLEMÉNY