Nyilatkozat

Az Országos Roma Önkormányzat elítéli a Mi Hazánk Mozgalom uszító, rasszista és újfasiszta kommunikációját, amely csak azt a célt szolgálja, hogy a kirekesztést erősítse és megfélemlítse a hazai cigányságot.

Elutasítjuk azt a törekvését is a mozgalomnak, amely politikai haszonszerzés céljából, a náci eszméket kiszolgáló, az egykor hazánkban is működő, nyilas és csendőr állam nosztalgikus eszméiből akar magának szavazóbázist teremteni.

Az Országos Roma Önkormányzat felkéri a magyarországi cigányságot, hogy ne asszisztáljon a Mi Hazánk Mozgalom ingyen reklám szerző tevékenységéhez az által, hogy ellendemonstrációval válaszol a Mozgalom által szervezett erődemonstrációra!

Ugyanakkor az Országos Roma Önkormányzat képviseletében  -a korábbi állásfoglalásaival összhangban – szakértők fognak a rendezvényen részt venni, akik figyelemmel kísérik a Jászapátiban megrendezendő erődemonstrációt. Továbbá a szükséges jogi lépéseket meg fogjuk tenni, a közösség elleni izgatás és a magyarországi cigányság megfélemlítésére irányuló cselekedetekkel szemben.

Ezeket olvasta már?

KÖZLEMÉNY