Közlemény

Megütközéssel értesültünk a sajtóhírekből, hogy egy férfi késsel támadt Hegedüs Istvánra, az Országos Roma Önkormányzat korábbi elnökére saját városában, Komlón, és rasszista, fenyegető szavak kíséretében megrongálta gépjárművét. Elvárom, hogy a hatóságok kiderítsék az atrocitás motivációját, az igazságszolgáltatás pedig lesújtson mindazokra, akik embertársaink testi épségét és életét fenyegetik. Szeretném aláhúzni: a rasszista hangvételű, gyűlöletkeltő megnyilvánulások és tettek a békés, demokratikus együttélés alapjait, mindannyiunk biztonságát támadja, ezért elfogadhatatlannak és elítélendőnek tartok minden olyan fenyegető hangvételt és cselekedetet, amely embertársainkat veszélyezteti, vagy megalázza.

Mint minden jóérzésű embert, engem is felháborít a Komlón történt cselekedet, és magyar állampolgárként és roma vezetőként is egyaránt szolidaritásomról biztosítom Hegedüs Istvánt.

Budapest, 2021. november 18.

Agócs János, az Országos Roma Önkormányzat elnöke

Ezeket olvasta már?

KÖZLEMÉNY

Az Országos Roma Önkormányzat felháborodását és aggodalmát fejezi ki a Pilisen történtekkel, illetve Somogyváron tapasztalt …