PROJEKT INFORMÁCIÓS NAP EFOP-1.4.3-16 Biztos kezdet gyerekházak- Jó kis hely

2016. október 21-én az EMMI szervezésében projekt információs nap volt Budapesten, az EFOP-1.4.3-16 Biztos kezdet gyerekházak- Jó kis hely felhívással kapcsolatban. Az ott elhangzott legfontosabb információk a következők voltak.

 A Biztos kezdet gyerekházak- Jó is hely felhívás támogatására az EFOP 1.4.1-15 kiemelt program ad szakmai és koordinációs segítséget a pályázni kívánóknak. Ennek a programnak a fő megvalósítója, a konzorcium vezetője a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH). A kiemelt program konzorciumi tagjai:

  • Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF),
  • Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ),
  • MTA Társadalomkutató Központ.

A Biztos kezdet házak esetében 372 település pályázhat és 50 győztes pályázat várható. A feladatelosztás alapján a Biztos kezdet gyerekházak esetében az NRSZH adja a konkrét segítséget, honlapjukon szakmai terv sablon található: Itt érheti el

A Jó kis hely pályázathoz a segítséget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat biztosítja. Itt 172 település pályázhat és 80 várható győztes pályázatra van lehetőség. Az MMSZ-nél lehetőség van a területileg illetékes mentorokkal felvenni a kapcsolatot, melyek elérhetőségét a 06 1 391 4750-es telefonszámon lehet megérdeklődni. Egyéb a programmal kapcsolatos aktuális információk a http://gyerekesely.maltai.hu/ oldalon találhatóak.

Mind a két szervezet esetében a mentorációs tevékenységek a pályáztok megírásától annak megvalósításáig igénybe vehetőek.

Míg a fenti felhívások a szakmai tartalom megvalósításáról szólnak, az ahhoz kapcsolódó szükséges infrastrukturális és eszköz beruházások az EFOP-2.1.2-16 Gyerekesély programok infrastrukturális háttere felhívásból biztosíthatóak.

 

 

 

 

Ezeket olvasta már?

KÖZLEMÉNY