KÖZLEMÉNY

Az Országos Roma Önkormányzat tegnapi napon meghirdette a „Nyitott ajtók” politikáját.

A tanácskozáson több mint 70 szervezet vezetője vett részt és jelezték együttműködési szándékukat, valamint azt, hogy közösen kívánnak fellépni a „Mi Hazánk Mozgalom” által az utóbbi napokban gerjesztett szélsőséges megnyilvánulások ellen.

A találkozó hatalmas lépés volt a hazai cigányság számára, hiszen több érdemi döntés is született.

Agócs János az Országos Roma Önkormányzat elnöke kinyilvánította, hogy a roma érdekképviseletet a mindenkori pártpolitika fölé kell emelni, valamint azt, hogy megalakult
az Országos Cigány Koordinációs Tanács, melynek vezetője Agócs János elnök lett.

Az Országos Cigány Koordinációs Tanács aláírásgyűjtést kezdeményez a ˝Mi Hazánk Mozgalom˝ mint párt bíróság általi feloszlatásáért, annak folytatólagosan elkövetett, közösség elleni uszítással megvalósított jogsértései miatt.

Az Országos Roma Önkormányzat Orbán Viktor miniszterelnök úr és Pintér Sándor belügyminiszter úrhoz fordul érdemi tárgyalások megkezdése, és a kialakult helyzet rendezése céljából.

Az elnök bejelentette, hogy az Országos Roma Önkormányzat feljelentést tesz a május 28-ai Mi Hazánk Mozgalom által szervezett rasszista cigány ellenes megmozdulás miatt Novák Előd, Dúró Dóra és Toroczkai László ellen.

Az Országos Roma Önkormányzat Jogsegély szolgálatot indít (szerdánként) a Dohány utcai székházban, hogy jogi segítséget nyújthasson az arra rászorulok részére.

Fontos kiemelni, hogy azok számára, akik a keddi napon nem tudtak megjelenni a Dohány utcában, továbbra is lehetőségük van a javaslataik megtételére. Az Országos Roma Önkormányzat ugyanis nem csukja be kapuit, továbbra is nyitott politikát kíván folytatni. Ezért várja a hazai roma civilszervezetek építő jellegű véleményét, javaslatait, hiszen a roma közösséget érő szélsőséges akciók elleni közös fellépés mindannyiunk érdeke.

Agócs János
Elnök

Ezeket olvasta már?

KÖZLEMÉNY